poniedziałek, 21 marca 2011

Idea projektu

Kisiel z rabarbaru, o który wcale nie chodzi.
Palce lizać i obgryzać - tak chwalił smakowite potrawy (i szydził z innych spraw...) kompozytor i publicysta znamienity, Kisiel. (Nie mylić z kisielem!)
Czerpiąc z tego inspirującego rymu, podrzuconego sobie współczesnym i nam ponowoczesnym tak śmiało, rozpoczynamy kameralny projekt kulinarny.

Jego celem jest wypromowanie idei fajnych, ciekawych i niepowtarzających się - zbyt często - obiadów. Zmęczeni poszukiwaniem każdego dnia nowych przepisów, wpadliśmy na pomysł, by to Przyjaciołom zadać to ważkie pytanie:

Co Wy jecie?

O tym, co jecie i dlaczego oraz jak to się robi, będzie ten mały fioletowo-różowy blogasek, ilustrowany kredkami.

Zapraszamy do lektury i smakowania wraz z nami!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz